Chlebek bananowy bez glutenu, laktozy i cukru

Pyszny chlebek z bananami. Idealny dla osób unikających glutenu i laktozy

ok. 10 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Chlebek bananowy bez glutenu, laktozy i cukru

Ciasto:

80 g mąki ryżowej
40 g mąki ziemniaczanej
40 g mąki jaglanej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia Bez glutenu Dr. Oetkera
3 szt. bananów
2 szt. jajek
2 łyżki miodu
3 łyżki oleju rzepakowego

Dodatkowo:

10 g płatków migdałowych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Keksówkę o dł. 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do miski przesiej mąkę ryżową, ziemniaczaną, jaglaną i proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj. Banany rozgnieć widelcem, dodaj do nich jajka, miód i olej rzepakowy. Mokre składniki dodaj do suchych i szybko wymieszaj tylko do połączenia składników.

2

Pieczenie

Ciasto przełóż do formy, posyp płatkami migdałów i piecz do tzw. suchego patyczka.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 50 min.

Upieczony chlebek wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Chlebek bananowy bez glutenu, laktozy i cukru

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 662 kJ
158 kcal
867 kJ
207 kcal
Tłuszcz 5.06 g 6.66 g
Węglowodany 25.38 g 33.39 g
Białko 3.22 g 4.24 g

Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne

Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

tak

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

tak

nieaktywne