Flag

Chlebek bananowy bez glutenu, laktozy i cukru

ok. 10 porcji
Średni
40 min
Pyszny chlebek z bananami. Idealny dla osób unikających glutenu i laktozy
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
80 gmąki ryżowej
40 gmąki ziemniaczanej
40 gmąki jaglanej
1 łyżeczkaproszku do pieczenia bez glutenu
3 szt.bananów
2 szt.jajek
2 łyżkimiodu
3 łyżkioleju rzepakowego
Dodatkowo
10 gpłatków migdałowych

Zobacz produkty

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Keksówkę o dł. 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do miski przesiej mąkę ryżową, ziemniaczaną, jaglaną i proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj. Banany rozgnieć widelcem, dodaj do nich jajka, miód i olej rzepakowy. Mokre składniki dodaj do suchych i szybko wymieszaj tylko do połączenia składników.

2

Pieczenie

Ciasto przełóż do formy, posyp płatkami migdałów i piecz do tzw. suchego patyczka.

Czas pieczenia: ok. 50 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczony chlebek wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.