Flag

Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

ok. 10 - 12 porcji
Średni
160 min
Chleb na zakwasie żytnim z ziarnami
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast podanych mąk możesz użyć innych mąk w dowolnych proporcjach np.: pszennej z żytnią czy orkiszową. Ważne, żeby nie wypiekać chleba na samej mące pełnoziarnistej, bo chleb wyjdzie ciężki i zbity. Najlepiej część mąki użytej do przepisu zastąpić mąką pszenną np.: 100 g mąki pszennej i 400 g mąki żytniej.
 
Pamiętaj też, że do chleba na mące pszennej dodajemy trochę mniej wody niż do chleba na mące żytniej wymieszanej z pszenną.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów