PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyniowe naleśniki

Przesmaczne naleśniki z budyniem waniliowym

ok. 15 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyniowe naleśniki

Ciasto:

130 g mąki
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
30 g cukru pudru
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
0,5 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
1 szczypta soli
200 ml kefiru 2% tł.
30 g masła (rozpuszczonego)
1 szt. jajek

Do dekoracji:

100 g malin
20 g cukru pudru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

W większym naczyniu wymieszaj ze sobą suche składniki, w mniejszym zaś wymieszaj wszystkie składniki mokre. Dodaj mokre do suchych i dokładnie wymieszaj rózgą. Odstaw na 5 minut.

Smaż małe placuszki na suchej patelni, na średniej mocy palnika z obu stron do zrumienienia.

Podawaj udekorowane malinami i posypane cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyniowe naleśniki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 339 kJ
81 kcal
829 kJ
198 kcal
Tłuszcz 2.45 g 5.98 g
Węglowodany 13.32 g 32.49 g
Białko 1.97 g 4.80 g