Flag

Budyń z piankowymi oczkami

4 porcje
Łatwy
20 min
Wielkie oczy w waniliowej otoczce z budyniu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Budyń
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
Do dekoracji
8 szt.pianek Marshmallows
8 szt.drażetek czekoladowych

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Do podstawy pianki mocno przyciśnij cukierek czekoladowy, tak aby z niej nie wypadł. Powtórz czynność z pozostałymi piankami i cukierkami. W każdej miseczce ułóż po dwie pianki z cukierkami.