PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń z piankowymi oczkami

Wielkie oczy w biszkoptowej otoczce z budyniu

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń z piankowymi oczkami

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

8 szt. pianek Marshmallows
8 szt. drażetek czekoladowych

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Do podstawy pianki mocno przyciśnij cukierek czekoladowy, tak aby z niej nie wypadł. Powtórz czynność z pozostałymi piankami i cukierkami. W każdej miseczce ułóż po dwie pianki z cukierkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń z piankowymi oczkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 578kJ
138kcal
398kJ
95kcal
Tłuszcz 2.53g 1.73g
Węglowodany 24.45g 16.75g
Białko 4.36g 2.99g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej