PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Budyń z piankowymi oczkami

Wielkie oczy w waniliowej otoczce z budyniu

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Budyń z piankowymi oczkami

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

8 szt. pianek Marshmallows
8 szt. drażetek czekoladowych

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Do podstawy pianki mocno przyciśnij cukierek czekoladowy, tak aby z niej nie wypadł. Powtórz czynność z pozostałymi piankami i cukierkami. W każdej miseczce ułóż po dwie pianki z cukierkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Budyń z piankowymi oczkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 578 kJ
138 kcal
398 kJ
95 kcal
Tłuszcz 2.52 g 1.73 g
Węglowodany 24.41 g 16.72 g
Białko 4.36 g 2.99 g