do przepisu Budyń z piankowymi oczkami
500 ml | mleka |
1 opak. | Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera |
2 łyżki | cukru |
8 szt. | pianek Marshmallows |
8 szt. | drażetek czekoladowych |
Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.
Do podstawy pianki mocno przyciśnij cukierek czekoladowy, tak aby z niej nie wypadł. Powtórz czynność z pozostałymi piankami i cukierkami. W każdej miseczce ułóż po dwie pianki z cukierkami.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
578kJ 138kcal |
398kJ 95kcal |
Tłuszcz | 2.53g | 1.73g |
Węglowodany | 24.45g | 16.75g |
Białko | 4.36g | 2.99g |