
Dyniowe gofry
Składniki
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę, piecz przez 30 minut. Wystudź, zblenduj na puree. W dużej misce wymieszaj mąki, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Dodaj ekstrakt, mleko, wodę mineralną i wymieszaj, odstaw na chwilę. Jajka ubij na puszystą masę. Połącz delikatnie mąki, pure z dyni i ubite jajka. Gofrownicę nagrzej i posmaruj cienko olejem (trzeba smarować olejem przed każdą porcją gofrów). Nakładaj ciasto partiami i piecz gofry na złocisto-brązowy kolor. Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami takimi jak: cukier puder, syrop klonowy, ulubiony dżem, świeże owoce, bita śmietana lub masło.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Mini Pancakes BOWL

Śliwki pod kruszonką

Marcepanowe jajeczka

Deser w paski - sernik na zimno

Domowe Racuchy

Gofry belgijskie z wanilią
