PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Brownie z czarnym kakao i chałwą

Czarne brownie chałwowe

16 porcji

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Brownie z czarnym kakao i chałwą

Składniki:

200 g masła
200 g czekolady 64%
3 szt. jajek
200 g cukru
100 g mąki
10 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
10 g Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
1 szczypta soli
120 g chałwy waniliowej
50 g pasty sezamowej Tahini
0,25 łyżeczki soli

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C, formę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masło razem z czekoladą rozpuść w rondlu na małym ogniu, przestudź. Jajka ubij z cukrem na jasną puszystą masę, dodaj rozpuszczoną z masłem czekoladę, wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z kakao i solą, wymieszaj do połączenia. Chałwę pokrój na kawałki ok. 1,5 x 1,5 cm, wmieszaj do masy. Gotowe ciasto przełóż równomiernie do formy. Pastę sezamową wymieszaj z solą, rozłóż kleksami na cieście i wykałaczką zrób delikatne zygzaki.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 23 min.

Po upieczeniu ciasto wystudź.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Brownie z czarnym kakao i chałwą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1294kJ
309kcal
1930kJ
461kcal
Tłuszcz 19.76g 29.49g
Węglowodany 27.00g 40.30g
Białko 4.84g 7.22g