PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Biszkoptowe naleśniki

Przesmaczne naleśniki z budyniem biszkoptowym

o 15 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Biszkoptowe naleśniki

Ciasto:

130 g mąki
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
30 g cukru pudru
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
0,5 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
1 szczypta soli
200 ml kefiru 2% tł.
30 g masła (rozpuszczonego)
1 szt. jajek

Do dekoracji:

100 g malin
20 g cukru pudru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

W większym naczyniu wymieszaj ze sobą suche składniki, w mniejszym zaś wymieszaj wszystkie składniki mokre. Dodaj mokre do suchych i dokładnie wymieszaj rózgą. Odstaw na 5 minut.

Smaż małe placuszki na suchej patelni, na średniej mocy palnika z obu stron do zrumienienia.

Podawaj udekorowane malinami i posypane cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Biszkoptowe naleśniki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 339kJ
81kcal
829kJ
198kcal
Tłuszcz 2.46g 5.99g
Węglowodany 13.33g 32.52g
Białko 1.97g 4.80g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej