Biszkopt z truskawkami i galaretką

Puszysty biszkopt z budyniem waniliowym i truskawkami

ok. 12 - 16 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Biszkopt z truskawkami i galaretką

Ciasto:

40 g mąki
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
3 szt. jajek
100 g cukru pudru

Galaretka:

2 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
800 ml wody
500 g truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Dno tortownicy o śr. 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiej do miseczki i wymieszaj. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo cukier ciągle ubijając masę. Następnie dodaj po jednym żółtku i miksuj do połączenia składników. Na koniec stopniowo dodawaj do ubitych białek suche składniki, delikatnie mieszając na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia składników.

2

Pieczenie

Gotowe ciasto przełóż do tortownicy, wyrównaj i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Po upieczeniu biszkopt wystudź.

3

Galaretka

Galaretki rozpuść w 800 ml wrzątku, wystudź, a następnie odstaw do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki umyj, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Pokrojone trukawki ułóż na biszkopcie i zalej tężejącą galaretką. Ciasto odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Biszkopt z truskawkami i galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 498 kJ
119 kcal
385 kJ
92 kcal
Tłuszcz 2.73 g 2.10 g
Węglowodany 23.43 g 18.03 g
Białko 5.79 g 4.45 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne