PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki - Zimowy granat

Wyjątkowe babeczki jogurtowe udekorowane owocem granatu

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki - Zimowy granat

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
3 łyżeczki wody (gorącej)
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 szt. owocu granatu
1 opak. Białej fantazji Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Zawartość opakowania z lukrem wymieszaj energicznie z wodą do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Przy pomocy pędzelka nakładaj cienką warstwę na babeczki. Odstaw do zastygnięcia.

Na zastygniętym lukrze wykonaj rant białych kropeczek pisakiem cukrowym białym.

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem odstaw do schłodzenia na 10 minut. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek dekoracyjnych.

Owocami granatu oraz posypką udekoruj babeczki przed podaniem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki - Zimowy granat

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1377kJ
329kcal
1302kJ
311kcal
Tłuszcz 12.78g 12.06g
Węglowodany 49.15g 46.37g
Białko 4.40g 4.15g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

 MISS CUPCAKE

Lato z Miss Cupcake

Wyczaruj urocze letnie kreacje.