Flag

Babeczki z czekoladowym ganache

12 sztuk
Łatwy
40 min
Czekoladowe babeczki z pysznym kremem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Krem
200 mlśmietanki 30% tł.
100 gczekolady deserowej
100 gczekolady białej
Do dekoracji
12 szt.malin

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Na blasze z wyposażenia piekarnika rozłóż foremki. Zawartość opakowania babeczek przesyp do miski, dodaj jajka, wodę oraz olej. Wszystkie składniki miksuj przez około minutę do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto przełóż równomiernie do foremek.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika i piecz do tzw. suchego patyczka.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C

3

Krem

Śmietankę podgrzej w rondelku, odstaw z palnika i dodaj czekoladę w kawałkach. Całość mieszaj do połączenia się składników. Krem odstaw do wystudzenia, mieszając go od czasu do czasu, a następnie schłodź w lodówce. Kiedy masa nabierze kremowej konsystencji, przełóż ją do worka cukierniczego z ozdobną końcówką. Włóż do lodówki do całkowitego schłodzenia. Po kilku godzinach ozdób kremem każdą z babeczek i udekoruj świeżymi malinami.