PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki urodzinowe - 100 lat!

Wyjątkowe cupcakes na urodziny

12 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki urodzinowe - 100 lat!

Składniki:

1 opak. Babeczek jogurtowych z konfiturą malinową Dr. Oetkera
3 szt. jajek
75 g jogurtu naturalnego 2% tł. (ok. pół kubka)
100 ml oleju

Do dekoracji:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
100 g masła
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki.

Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, jogurt, olej i dokładnie wymieszaj różgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta rozłóż równomiernie w przygotowanych foremkach do połowy wyskości (po ok. 1 łyżce stołowej). Natnij rożek saszetki z konfiturą i wycisnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż pozostałą część ciasta, przykrywając nim konfiturę.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia.

3

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na wystudzone babeczki. Posyp perełkami cukrowymi. Przed podaniem udekoruj świeczkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki urodzinowe - 100 lat!

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1491kJ
356kcal
1319kJ
315kcal
Tłuszcz 19.75g 17.48g
Węglowodany 39.71g 35.14g
Białko 5.06g 4.47g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej