PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki - Srebrzysty szron

Pyszne babeczki w zimowej odsłonie

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki - Srebrzysty szron

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem maślany:

100 g masła (miękkiego)
100 g cukru pudru

Do dekoracji:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaka żelowego srebrnego Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki wystudź.

3

Krem maślany

Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Niewielką ilością kremu maślanego posmaruj wierzch babeczek.

4

Dekorowanie

Lukier plastyczny rozwałkuj podsypując lekko cukrem pudrem na grubość ok. 2 mm. Wytnij z niego małe kółka (o średnicy babeczki) i umieść je na babeczkach. Na lukrze plastycznym narysuj krateczkę srebrnym pisakiem i udekoruj perełkami na skrzyżowaniach lini.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki - Srebrzysty szron

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1637kJ
391kcal
1637kJ
391kcal
Tłuszcz 17.95g 17.95g
Węglowodany 55.94g 55.94g
Białko 2.91g 2.91g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt