Flag

Babeczki różyczki

12 sztuk
Łatwy
20 min
Pyszne babeczki jogurtowe z konfiturą malinową, udekorowane różyczkami z opłatka
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Krem
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
300 mlmleka zimnego lub 250 ml śmietanki 30% tł.
100 gmasła miękkiego
1 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Do dekoracji
2 opak.dekoracji z opłatka

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C


Po upieczeniu odstaw babeczki do wystudzenia.

3

Krem

Zimne mleko lub śmietankę wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość opakowania kremu i 1/3 opakowania barwnika. Miksuj przez ok. 3 min. najpierw na najniższych, a po chwili na najwyższych obrotach miksera. Jeśli chcesz jeszcze wzmocnić kolor kremu możesz dodać więcej barwnika i krótko zmiksować do połączenia. Gotowy krem przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i udekoruj nim babeczki.


Pełnego uroku babeczkom dodadzą delikatne różyczki z opłatka ułożone na kremie.