Flag

Babeczki Puszysty Bałwanek

12 porcji
Łatwy
40 min
Czekoladowe babeczki z dekoracją z pianek
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Do dekoracji
2 opak.Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
12 szt.pianek Marshmallows
1 opak.Pisaków cukrowych smak czekolada i karmel Dr. Oetkera
1 opak.Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
Picture - Pisaków cukrowych smak czekolada i karmel Dr. Oetkera
Picture - Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Dekorowanie

Opakowanie z lukrem włóż na chwilę do gorącej wody tak, aby lukier w opakowaniu miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie nakładaj lukier i na środku babeczki piankę, odstaw do zastygnięcia. Następnie narysuj pisakami na piance i lukrze ręce, oczy, usta i nos. Nos został wykonany z pisaka karmelowego.