PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Mini babka

Babeczki jogurtowe z lukrem klasycznym i stokrotkami z opłatka

12 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Mini babka

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
3 łyżeczki wody (gorącej)
2 opak. Stokrotek opłatków kolorowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Silikonowe foremki do muffinek wysmaruj tłuszczem i ułóż na blaszce do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź i zetnij wierzch babeczki.

3

Dekorowanie

Lukier klasyczny wsyp do miseczki. Dodaj gorącą wodę i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Polukruj wystudzone babeczki. Na każdej babeczce umieść dekorację z opłatka.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Mini babka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 955 kJ
228 kcal
1537 kJ
367 kcal
Tłuszcz 9.74 g 15.71 g
Węglowodany 31.97 g 51.56 g
Białko 3.10 g 4.99 g