PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki czekoladowe z pomarańczami

Czekoladowe babeczki z kremem i pomarańczą

12 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki czekoladowe z pomarańczami

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml soku pomarańczowego

Krem:

50 g masła (miękkiego)
140 g cukru pudru
125 g serka typu Philadelphia

Do dekoracji:

1 szt. pomarańczy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i sok. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

3

Krem

Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj stopniowo cukier puder. Następnie dodaj serek i dokładnie miksuj do połączenia się składników.

4

Dekorowanie

Wystudzone babeczki udekoruj kremem i pokrojonymi na pół plasterkami pomarańczy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki czekoladowe z pomarańczami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1260 kJ
301 kcal
1214 kJ
290 kcal
Tłuszcz 15.16 g 14.58 g
Węglowodany 37.72 g 36.27 g
Białko 3.68 g 3.54 g