PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki czekoladowe z pomarańczami

Czekoladowe babeczki z kremem i pomarańczą

12 sztuk

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki czekoladowe z pomarańczami

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml soku pomarańczowego

Krem:

50 g masła (miękkiego)
140 g cukru pudru
125 g serka typu Philadelphia

Do dekoracji:

1 szt. pomarańczy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i sok. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Krem

Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj stopniowo cukier puder. Następnie dodaj serek i dokładnie miksuj do połączenia się składników.

4

Dekorowanie

Wystudzone babeczki udekoruj kremem i pokrojonymi na pół plasterkami pomarańczy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki czekoladowe z pomarańczami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1260kJ
301kcal
1214kJ
290kcal
Tłuszcz 15.16g 14.58g
Węglowodany 37.72g 36.27g
Białko 3.68g 3.54g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!