PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki czekoladowe z bananami

Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy z bananami

12 sztuk

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki czekoladowe z bananami

Babeczki:

1 szt. bananów
0,5 szt. cytryny
1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml wody
100 ml oleju

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia rozłóż foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Banana obierz, pokrój go w kostkę i delikatnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Do ciasta dodaj banana, krótko wymieszaj.

2

Pieczenie

Przygotowane ciasto przełóż do foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  175 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 20 - 25 min.

Po wystudzeniu posyp babeczki cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki czekoladowe z bananami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 842kJ
201kcal
1164kJ
278kcal
Tłuszcz 9.71g 13.48g
Węglowodany 25.46g 35.35g
Białko 3.01g 4.19g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!