Flag

Babeczki czekoladowe z bananami

12 sztuk
Łatwy
20 min
Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy z bananami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 szt.banana
0,5 szt.cytryny
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mlwody
100 mloleju

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia rozłóż foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Banana obierz, pokrój go w kostkę i delikatnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Do ciasta dodaj banana, krótko wymieszaj.

2

Pieczenie

Przygotowane ciasto przełóż do foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Czas pieczenia: 20 - 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C


Po wystudzeniu posyp babeczki cukrem pudrem.