PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki czekoladowe z bananami

Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy z bananami

12 sztuk

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki czekoladowe z bananami

Babeczki:

1 szt. bananów
0,5 szt. cytryny
1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml wody
100 ml oleju

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia rozłóż foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Banana obierz, pokrój go w kostkę i delikatnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Do ciasta dodaj banana, krótko wymieszaj.

2

Pieczenie

Przygotowane ciasto przełóż do foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 175 °C

Piekarnik gazowy: 175 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 20 - 25 min.

Po wystudzeniu posyp babeczki cukrem pudrem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki czekoladowe z bananami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 842 kJ
201 kcal
1164 kJ
278 kcal
Tłuszcz 9.71 g 13.48 g
Węglowodany 25.46 g 35.35 g
Białko 3.01 g 4.19 g