PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Bałwanki

Babeczki jogurtowe z białym lukrem gotowym

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Bałwanki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
100 g wiórków kokosowych
1 opak. Złota i Czerni Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Lukry gotowe rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch babeczek pokryj lukrami. Na niezastygnięty lukier posyp wiórki kokosowe. Z posypki wykonaj oczka, nosek i buźkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Bałwanki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1377kJ
329kcal
1641kJ
392kcal
Tłuszcz 15.16g 18.05g
Węglowodany 44.55g 53.04g
Białko 3.44g 4.10g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej