PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Bałwanki

Babeczki jogurtowe z białym lukrem gotowym

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Bałwanki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
100 g wiórków kokosowych
1 opak. Złota i Czerni Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Lukry gotowe rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch babeczek pokryj lukrami. Na niezastygnięty lukier posyp wiórki kokosowe. Z posypki wykonaj oczka, nosek i buźkę.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Bałwanki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1377 kJ
329 kcal
1641 kJ
392 kcal
Tłuszcz 15.16 g 18.05 g
Węglowodany 44.55 g 53.04 g
Białko 3.44 g 4.10 g