PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Baking Powder

Żelatyna-fix deserowa

Żelatyna-fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Wystarczy, że wsypiesz Żelatynę-fix do wody, krótko zmiksujesz, po czym od razu dodasz ją do przygotowanych wcześniej składników, połączysz wszystko mikserem na jednolitą masę, po czym odstawisz do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.  
Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do: serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.
 
Jedno opakowanie Żelatyny-fix deserowej wystarcza na przygotowanie jednego z poniższych deserów:
- sernik na zimno z 750 - 800 g serków homogenizowanych z cukrem do smaku,
- sernik na zimno z 400 - 600 g serków homogenizowanych lub twarogu mielonego z dodatkami np.: 250 ml ubitej śmietanki 30% tł. z cukrem pudrem,
- masa śmietanowa z 500 ml ubitej śmietanki 30% tł. z cukrem pudrem,
- masa jogurtowa z 500 g jogurtu plus cukier puder do smaku,
- mus owocowy 500 g owoców świeżych, z puszki, lub mrożonych zmiksowanych z cukrem.
 
Receptura produktu jest oparta na wysokiej jakości żelatynie wieprzowej instant, produkt nie zawiera żadnych konserwantów, ani sztucznych barwników.
 
Jeśli chcesz podwoić ilość deseru czy sernika, zwiększ proporcje Żelatyny-fix deserowej. Przy użyciu 1000 ml ubitej śmietanki 30% tł. dodaj 2 opakowania Żelatyny-fix deserowej, rozmieszanej w 200 ml wrzącej wody i 100 ml zimnej wody + cukier puder do smaku.

 

 

Zamów teraz:

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

gluten2
mleko2

Informacje o wartościach odżywczych Żelatyna-fix deserowa

Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku
Wartość w 100 g produktu
Energia 1646 kJ
387 kcal
Tłuszcz 0 g
Węglowodany: 77.6 g
W tym Cukry 61.7 g
Białko: 18.6 g
Sól: 0.2 g

Dane logistyczne

Zawiera: 60g