Drobne codzienne wybory prowadzą do wielkich zmian, gdy podejmujemy je wspólnie. Dlatego dążymy do używania bardziej zrównoważonych składników. Naszym celem jest ograniczenie wylesiania w naszych łańcuchach dostaw kakao, oleju palmowego, soi, cukru i papieru do końca 2025 roku - wprowadzając dobre wybory na talerze wszystkich.
Wybór surowców, które przynoszą korzyści zarówno rolnikom, jak i środowisku jest równie ważny jak ostateczny smak. Krok po kroku tworzymy warunki bardziej przyjazne dla środowiska - abyś mógł czuć się dobrze z dokonywanymi wyborami.
esteśmy dumni z członkostwa w Sustainable Vanilla Initiative (SVI), wspierając tworzenie bardziej zrównoważonego przemysłu waniliowego. Dowiedz się wiecej o SVI.
Nie jest tajemnicą, że w Dr. Oetker kochamy czekoladę. Co roku kupujemy około 9 200 ton proszku kakaowego, aby pomóc Ci stworzyć pyszne czekoladowe smakołyki - od ciasteczek po potrójnie czekoladowe ciasta. Nasz proszek kakaowy jest w 99% certyfikowany przez Rainforest Alliance, co pomaga chronić bioróżnorodność, wspiera społeczności rolnicze i zapobiega wylesianiu. Dowiedz się więcej o naszej drodze do zrównoważonego pozyskiwania kakao. Odwiedź stronę RFA.
Bardzo zależy nam na dobrostanie naszej planety, dlatego nasz olej palmowy jest certyfikowany. W celu uzyskania certyfikatu, produkcja oleju palmowego musi odbywać się w sposób, który chroni dziką przyrodę, środowisko naturalne, społeczności lokalne oraz pracowników, jednocześnie przeciwdziałając wylesianiu. Każdy mały krok ma znaczenie, a razem możemy dokonać wielkich zmian. Dowiedz się więcej o celach na rzecz Zrównoważonego pozyskiwania oleju palmowego.
Coraz więcej kurczaków używanych w naszych pizzach spełnia wymagania European Chicken Commitment, co oznacza poprawę warunków życia i większą troskę o zwierzęta. Obecnie prowadzone działania są krokiem w stronę bardziej zrównoważonych praktyk, takich jak zapewnienie większej przestrzeni i światła dla kurczaków.
Pomagamy zwalczać wylesianie - główną przyczynę zmian klimatycznych - w naszych łańcuchach dostaw. 99% naszego proszku kakaowego posiada już certyfikat RFA, a do 2025 r. nasze łańcuchy dostaw oleju palmowego, soi, cukru i papieru mają być wolne od wylesiania.
Zobacz więcejIstnieje wiele sposobów, aby wszyscy mogli włączyć zrównoważony rozwój do naszych codziennych działań. W naszych pięciu obszarach zainteresowania - Odżywianie, Zrównoważone składniki, Minimalizacja odpadów, Działania na rzecz klimatu oraz Inkluzywność - podejmujemy kroki, które stopniowo przynoszą znaczące rezultaty. Pracując razem, możemy tworzyć lepszą przyszłość.
Bardziej zrównoważone składniki, redukcja ilości soli i cukru, opakowania nadające się do recyklingu.
Odkryj więcej