Drobne codzienne wybory składają się na dużą różnicę, gdy dokonujemy ich razem. Właśnie dlatego zmierzamy w kierunku bardziej zrównoważonych składników. Koncentrujemy się na ograniczeniu wylesiania w naszych łańcuchach dostaw kakao, oleju palmowego, soi, cukru i papieru do 2025 roku - wprowadzając dobre wybory na talerze wszystkich.
Wybór surowców, które przynoszą korzyści zarówno rolnikom, jak i środowisku jest równie ważny jak ostateczny smak. Krok po kroku tworzymy warunki bardziej przyjazne dla środowiska - abyś mógł czuć się dobrze z dokonywanymi wyborami.
Krok po kroku pomagamy uczynić odpowiedzialny wybór łatwym. Jesteśmy dumni, że 20% wanilii, którą pozyskujemy do naszych składników do pieczenia, posiada już certyfikat Fairtrade i certyfikat ekologiczny. Jesteśmy również członkami Sustainable Vanilla Initiative (SVI), pomagając w tworzeniu bardziej odpowiedzialnego przemysłu waniliowego. Dowiedz się wiecej o SVI.
Nie jest tajemnicą, że w Dr. Oetker kochamy czekoladę, kupując około 9 200 ton proszku kakaowego każdego roku, aby pomóc Ci stworzyć pyszne czekoladowe smakołyki - od ciasteczek po potrójnie czekoladowe ciasta. Nasz proszek kakaowy jest w 99% certyfikowany przez Rainforest Alliance, co pomaga chronić bioróżnorodność, wspiera społeczności rolnicze i zapobiega wylesianiu. Dowiedz się więcej o naszej drodze do pozyskiwania kakao lub odwiedź stronę RFA.
Nigdy nie kupujemy zagrożonych gatunków, a tam, gdzie to możliwe, pozyskujemy tuńczyka certyfikowanego przez Marine Stewardship Council (MSC). Zwróć uwagę na niebieską etykietę MSC, która wskazuje, że ryba została złowiona w sposób zrównoważony, pomagając zachować zdrowe oceany i zabezpieczyć przyszłe dostawy owoców morza. Dowiedz się więcej o MSC.
Wszystkim nam bardzo zależy na dobrostanie naszej planety, dlatego nasz olej palmowy jest certyfikowany.
Aby uzyskać certyfikat, olej palmowy musi być produkowany w sposób, który chroni dziką przyrodę, środowisko, społeczności i pracowników, jednocześnie przeciwdziałając wylesianiu. Każdy mały krok ma znaczenie i razem możemy dokonać wielkiej zmiany. Dowiedz się więcej o celach na rzecz Zrównoważonego pozyskiwania oleju palmowego.
Coraz więcej kurczaków wykorzystywanych w naszych pizzach spełnia wymogi European Chicken Commitment, co oznacza lepsze warunki życia i większą troskę o zwierzęta. Prowadzone obecnie prace są krokiem w kierunku bardziej zrównoważonych praktyk - takich jak tworzenie większej przestrzeni i światła dla kurczaków.
Poznaj nasze zaangażowanie w etyczne pozyskiwanie drobiu, w tym przestrzeganie wytycznych European Chicken Commitment.
Learn MorePomagamy zwalczać wylesianie - główną przyczynę zmian klimatycznych - w naszych łańcuchach dostaw. 99% naszego proszku kakaowego posiada już certyfikat RFA, a do 2025 r. nasze łańcuchy dostaw oleju palmowego, soi, cukru i papieru mają być wolne od wylesiania.
Zobacz więcejWdrażamy rolnictwo regeneracyjne, współpracując z rolnikami w celu przywrócenia zdrowia gleby, bioróżnorodności i ekosystemów, jednocześnie produkując pożywną, zrównoważoną żywność. Współpracujemy na rzecz bardziej zrównoważonej przyszłości.
Istnieje wiele sposobów, w jakie wszyscy możemy włączyć zrównoważony rozwój do naszych codziennych działań. W naszych pięciu obszarach zainteresowania - Odżywianie, Zrównoważone składniki, Minimalizacja odpadów, Działania na rzecz klimatu i Integracja - podejmujemy kroki, które krok po kroku robią dużą różnicę. Pracując razem, możemy stworzyć lepsze jutro.
Bardziej zrównoważone składniki, redukcja ilości soli i cukru, opakowania nadające się do recyklingu.
Odkryj więcej