Flag

Wypieki

Cupcake
Przepisy
Wypieki
Praktyczne porady

Jak pięknie udekorować ciasta i babeczki? Skorzystaj z naszego doświadczenia i praktycznych porad, którymi z radością się z Tobą dzielimy. Poniżej znajdziesz wskazówki jak stworzyć dekoracje za pomocą lukru, pisaków czy masy śmietanowej. Każdy znajdzie coś dla siebie!

1
2
3
4
5
6
7
Dekorowanie babeczek

Pamiętaj, aby kremy, masy lukry i bitą śmietanę zawsze nakładać na wystudzone babeczki.

Babeczki z kremem lub bitą śmietaną dekoruj posypkami, pisakami i innymi dekoracjami tuż przed podaniem.

Dekorowanie na lukrze

Aby dekoracje dobrze trzymały się lukru, należy je wysypać na lukier przed jego zastygnięciem.

Aby rozpocząć zabawę z dekorowaniem pisakami upewnij się, że polewa lub lukier już zastygły.

Dekorowanie pisakami

Pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne, dlatego nie ustawiaj udekorowanych babeczek jedna na drugiej.


Babeczki dekoruj pisakami tuż przed podaniem.

Zastosowanie lukru

Zastygający lukier staje się plastyczny (zachowuje się podobnie jak masa marcepanowa) i można z niego uformować różne kształty będące elementami dekoracji.

Wydajność lukru

Do pokrycia 12 babeczek równą warstwą lukru potrzebujesz 2 opakowań Lukru.

Zastosowanie barwników spożywczch

Barwniki spożywcze w żelu Dr. Oetkera idealnie łączą się z masą śmietanową.

Barwniki można ze sobą mieszać uzyskując więcej unikalnych kolorów.

W zależności od ilości dodanego barwnika można uzyskać różne odcienie koloru.

Przechowywanie babeczek z lukrem

Babeczek pokrytych lukrem nie należy przechowywać w lodówce, ponieważ lukier staje się matowy kruchy.

Przechowywanie babeczek z kremem lub masą śmietanową

Babeczki z masą śmietanową można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.

Co zrobić, gdy nie mamy rękawa cukierniczego?

Jeżeli nie mamy szprycy do wyciskania kremu, możemy użyć woreczka foliowego z uciętym narożnikiem.

Jak uzyskać i utrzymać na dłużej właściwą konsystencję bitej śmietany?

Aby bita śmietana dłużej utrzymała właściwą konsystencję, podczas ubijania należy dodać do niej Śmietan-fix Dr. Oetkera.

Babeczki

Przepyszne i urocze babeczki na święta. Z kremem, z masą, z dekoracjami, wszystkie smakują słodko i wyśmienicie.

Picture - banner 2 image

Babeczki

Przepyszne i urocze babeczki na Święta. Z kremem, z masą, z dekoracjami, wszystkie smakują słodko i wyśmienicie. Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz jak łatwo możesz przygotować efektowne babeczki na Twój świąteczny stół.

Picture - banner 2 image

Babeczki

Przepyszne i urocze babeczki na Święta. Z kremem, z masą, z dekoracjami, wszystkie smakują słodko i wyśmienicie. Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz jak łatwo możesz przygotować efektowne babeczki na Twój świąteczny stół.

Babeczki

Przepyszne babeczki na każdą okazję. Z kremem, z masą, z owocami, wszystkie smakują wyśmienicie.

Picture - banner 2 image
Picture - banner 2 image

Babeczki

Przepyszne babeczki na każdą okazję. Z kremem, z masą, z owocami, wszystkie smakują wyśmienicie.

Picture - banner 2 image

Cupcakes - babeczki na każdą okazję

Pojęcie Cupcakes rozumiemy, jako małe, okrągłe babeczki w specjalnych foremkach. Istnieje wiele wariacji wśród babeczek – słodkie, kolorowe, pikantne, orzechowe, czekoladowe, owocowe – wszystkie mają coś wspólnego: są przepyszne.

Picture - banner 2 image

Cupcakes - babeczki na każdą okazję

Pojęcie Cupcakes rozumiemy, jako małe, okrągłe babeczki w specjalnych foremkach. Istnieje wiele wariacji wśród babeczek – słodkie, kolorowe, pikantne, orzechowe, czekoladowe, owocowe – wszystkie mają coś wspólnego: są przepyszne.

Słodkie i smaczne – przepisy na babeczki

Babeczki mogą być przyrządzane w niezliczonych wariantach. Dzieci uwielbiają babeczki na słodko jak np. babeczki motylkowe lub babeczki krecika z margaretkami. Upiecz babeczki wspólnie ze swoimi dziećmi – sprawi to im z pewnością wiele frajdy. Do dekoracji możesz wykorzystać posypki, lukry, dekoracje z czekolady i opłatka Dr. Oetkera.

Międzynarodowe przepisy na babeczki – USA i Wielka Brytania

W Europie przepisy na babeczki są znane przede wszystkim ze Stanów Zjednoczonych. Całe rodziny pieką chętnie te małe wypieki z pyszną zawartością i różnorodnymi słodkimi posypkami i dekoracjami. Aby babeczki uzyskały swój kształt amerykanie najczęściej przygotowują je na bazie ciasta babkowego. W Anglii natomiast pod hasłem babeczek „mufinek” kryje się ciasto drożdżowe, które jest alternatywą dla tostów jedzonych na śniadanie. Dr. Oetker życzy wiele zabawy podczas pieczenia babeczek. Smacznego!