Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170° C (góra-dół).
Wszystkie składniki do masy powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieść twaróg, żółtka, śmietankę, cukier, cukier z wanilią oraz Sernix. Zmiksuj krótko do połączenia składników. Dodaj łyżeczkę barwnika i ponownie zmiksuj, do momentu uzyskania jednolitego koloru.
W osobnym naczyniu ubij białka na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Przelej do tortownicy i wstaw do piekarnika na 15 minut.
Czas pieczenia: 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Po tym czasie zmniejsz temp. do 150° C i piecz kolejne 70 minut. Gotowy sernik przestudź i odstaw do schłodzenia do lodówki.
Czas pieczenia: 70 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C
Plastikową lub silikonową foremkę na czekoladki w kształcie muszli i syrenich ogonów wypełnij rozpuszczoną białą czekoladą. Odstaw do lodówki do zastygnięcie, delikatnie wyjmij z formy.
Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem wymieszanym ze Śmietan-fixem. Wyłóż na sernik, tworząc niebieskie fale. Udekoruj czekoladkami, pokruszonymi herbatnikami i cukrową posypką.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki