
Pierniczki - Bombki Pastelowe
Składniki
Przygotowanie:
Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 30 min. do zamrażalnika.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj ciasteczka za pomocą foremek. Ciasteczka rozłóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę z pierniczkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone pierniczki wyjmij z piekarnika i wystudź.
Lukry rozpuść w kąpieli wodnej. Pierniczki udekoruj lukrami. Po zastygnięciu lukru pastelowym pisakiem narysuj wzory – gwiazdkę i kropeczki. Następnie białym lukrem wypełnij gwiazdkę i odstaw do zastygnięcia.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Świąteczne Pierniczki księżniczka i żaba

Czekoladowo - śmietankowy sernik

Profiterole – mini ptysie z kremem ajerkoniakowym

Śliwkowy piernik z daktylami

Pierniczki - Anioły z piankami Marshmallows

Pierniczki - Choinki z bombkami
