
Cytrynowa pianka z czekoladą
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie. Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę ( ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny.
Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieść w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Leśna rolada z owocami

Ciasto kruche ze śliwkami i kokosową bezą

Mazurek migdałowy z białą czekoladą

Świąteczne Pierniczki - korony z imionami

Cynamonowy chlebek z jabłkami

Cytrynowe miseczki z kremem ricotta i owocami
