
Babka czekoladowa z malinami
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Piekarnik nastaw na 180°C. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej (lub miękkie masło) i mleko. Całość zmiksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach miksera przez ok. 3 minuty, do uzyskania gładkiego ciasta.
Foremkę 10 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia (lub posmaruj masłem i oprósz mąką). Ciasto przełóż do foremki. Na wierzch wyłóż maliny.
Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku przez 55-60 minut, do suchego patyczka.
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 minutach.
Czas pieczenia: ok. 55 - 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Czekoladę z masłem przełóż do rondelka i rozpuść na małej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu.
Na wystudzone ciasto polej równomiernie polewę i odstaw do zastygnięcia.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Babeczki Kopce Kreta W ogródku

Babeczki z czekoladowym ganache

Babeczki jogurtowe z porzeczkami i kruszonką

Makaroniki cynamonowe

Babka cytrynowa z żurawiną

Babka czekoladowa z wiśniami
