PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

POSTACIE WANILII

Wanilia skrywa wiele tajemnic i równie wiele przybiera postaci.

Ta najczystsza forma... Laska wanilii

Łatwa w użyciu, pyszna i intensywna... Pasta waniliowa

Aromatyczna, płynna z ziarenkami... Ekstrakt z wanilii

Delikatna, słodka z ziarenkami... Cukier z wanilią

Sprawdź je wszystkie i wybierz tę najlepszą dla Ciebie.

LASKA

wanilia w najczystszej postaci

Strąki wanilii zebrane prosto z pnączy przechodzą proces suszenia i wygrzewania na słońcu. Starannie wyselekcjonowane laski zachowują naturalną świeżość, mięsistość oraz kwintesencję smaku.

PASTA

łatwa w użyciu, pyszna i intensywna w smaku

Powstaje z aromatycznych strąków wanilii. Ma formę gładkiego żelu umieszczonego np. w wygodnej tubce lub słoiczku. Aromatyzuje, nadając skoncentrowany, esencjonalny i intensywny waniliowy smak. Z łatwością zastępuje laskę wanilii, kusząc bursztynową barwą i bogactwem ziarenek wanilii. Doskonale rozprowadza się w ciastach, kremach oraz wszelkich potrawach o płynnej konsystencji.

EKSTRAKT

naturalny, Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii

Esencja waniliowego smaku i aromatu w klasycznej postaci. Dzięki intensywnemu smakowi i łatwości użycia ekstrakty waniliowe są chyba najpowszechniej spotykaną postacią wanilii. Sporządza się je na bazie syropu lub alkoholu i wzbogaca ziarenkami wanilii. Każda kropla ekstraktu zawiera bogactwo waniliowej mocy. Płynna konsystencja sprawia, że ekstrakty doskonale rozprowadzają się w ciastach i deserach.

CUKIER

z Wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii

Delikatna konsystencja cukru miesza się tu ze szlachetnym smakiem wanilii, tworząc perfekcyjną kompozycję smaków. Dzięki sypkiej konsystencji cukru z wanilią można go z łatwością dodawać zarówno do suchych, jak i płynnych składników ciasta. Zawartość szlachetnej wanilii, ziarenek i ekstraktu z wanilii nadaje wypiekom, deserom czy bitej śmietanie niepowtarzalną nutę smakową.