Flag

Żółw

1 sztuka
Łatwy
20 min
Z lukru plastycznego zielonego możesz przygotować smacznego żółwia
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
ok. 50 glukru plastycznego białego
1 opak.Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Picture - rezept-handling-fondant-schildkrte-step-1.jpg

Lukier zagnieć z barwnikiem do uzyskania jednolitego koloru. Z połowy porcji lukru plastycznego uformuj wałek o długości 12 cm. Odetnij 4 kawałki o grubości 1 cm (na łapki) i jeden o grubości 2 cm (na głowę) (Zdj. 1).

2
Picture - rezept-handling-fondant-schildkrte-step-2.jpg

Z każdego kawałka uformuj łezkę i ułóż tak, by stanowiły łapki i głowę. Z pozostałej części lukru uformuj kule, lekko spłaszcz i przyklej do łapek i głowy bardzo lekko zwilżając wodą (Zdj. 2).

3
Picture - rezept-handling-fondant-schildkrte-step-4.jpg

Okrągłą końcówką do dekoracji odciśnij na grzbiecie żółwia kółeczka, buźkę i palce na łapkach (Zdj. 3).


Perełkami udekoruj grzbiet i zrób oczka.