Flag

Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

6 sztuk
Średni
40 min
Waniliowe ciasteczka – serduszka na patyku, które również mogą być pięknym upominkiem lub dekoracją
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto kruche
180 gmasła (miękkiego)
170 gcukru pudru
3 kropleAromatu waniliowego Dr. Oetkera
1 szt.jajka
1 szczyptasoli
330 gmąki
Do dekoracji
1 opak.Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak.Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Aromatu waniliowego Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
Picture - Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

W misce utrzyj masło z cukrem pudrem, dodaj aromat waniliowy, jajko, sól oraz mąkę, po czym wszystko razem dokładnie zmiksuj. Ciasto włóż do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto podziel na sześć porcji i wylep nim foremkę. W ciasteczka powbijaj patyczki z wyposażenia formy.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Dekorowanie

Ciasteczka dekoruj po wystygnięciu. Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Ciasteczka udekoruj lukrem, pisakami i perełkami.