Flag

Naleśniki z budyniem bananowym

8 porcji
Łatwy
20 min
Bananowe naleśniki z budyniem i borówkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Budyń
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
Ciasto
3 szt.jajek
150 gmąki
250 mlmleka
50 gmasła (rozpuszczonego)
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1 szczyptasoli
Do dekoracji
100 gborówek amerykańskich
20 gcukru pudru

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń odstaw.

2

Ciasto naleśnikowe

Wszystkie składniki na naleśniki wymieszaj razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki z obydwu stron, aż do zarumienienia.

3

Dekorowanie

Na każdy naleśnik nakładaj po ok. 3 łyżki budyniu, składaj na pół i jeszcze raz na pół. Podawaj ciepłe z cukrem pudrem i borówkami.