Flag

Budyniowa fantazja

4 porcje
Łatwy
20 min
Budyń malinowy, polewa biała i posypka
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Budyń
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera
2 łyżeczkicukru
Do dekoracji
1 opak.biszkoptów okrągłych
1 opak.Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera
50 gborówek amerykańskich
4 - 8 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Płynną polewę przelej do miseczki i zanurz w niej do połowy biszkopty. Na jeszcze nie zastygniętą polewę posyp posypkę. Biszkopty umieść na budyniu lekko je wbijając. Budyń dodatkowo udekoruj borówkami i listkami mięty.