Flag

Blacky brownie

16 porcji
Łatwy
40 min
Pyszne brownie z czarnym kakao
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
200 gmasła
200 gczekolady 64%
100 gmąki
20 gczarnego kakao
1 szczyptasoli
200 gcukru
3 szt.jajek

Zobacz produkty

1

Sposób przygotowania

Foremkę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (w misce nad garnkiem z gotującą się wodą). Odstaw do przestygnięcia. Do miski wsyp mąkę, czarne kakao i sól. Dokładnie wymieszaj. Do przestudzonej czekolady dodaj cukier i wmiksuj kolejno jajka. Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przelej do formy.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.