400 ml mleka zagotuj, a w pozostałej ilości mleka rozmieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i mieszaj, aż do zgęstnienia. Budyń przełóż do miski, przykryj go szczelnie folią spożywczą i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj do uzyskania puszystej konsystencji, stopniowo dodawaj do niego budyń w temperaturze pokojowej, krótko mieszając. Gotowy krem przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Truskawki umyj i usuń szypułki. Schłodzony krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go na babeczki. Na kremie układaj truskawki (przed położeniem odkrój spód truskawki od strony szypułki). Ozdób je kremem tworząc czapeczki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Wypieki
Czas pracy :20 minok. 24 sztuki