Flag

Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

ok. 24 sztuki
Łatwy
20 min
Kruche babeczki z kremem z budyniu waniliowego
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Krem budyniowy
600 mlmleka
2 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
6 łyżekcukru
200 gmasła (miękkiego)
24 szt.kruchych babeczek
Do dekoracji
24 szt.truskawek

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

400 ml mleka zagotuj, a w pozostałej ilości mleka rozmieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i mieszaj, aż do zgęstnienia. Budyń przełóż do miski, przykryj go szczelnie folią spożywczą i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj do uzyskania puszystej konsystencji, stopniowo dodawaj do niego budyń w temperaturze pokojowej, krótko mieszając. Gotowy krem przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki do schłodzenia.

2

Dekorowanie

Truskawki umyj i usuń szypułki. Schłodzony krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go na babeczki. Na kremie układaj truskawki (przed położeniem odkrój spód truskawki od strony szypułki). Ozdób je kremem tworząc czapeczki.