Flag

Zielone placki z łososiem

ok. 20 - 25 porcji
Łatwy
20 min
Smażone placki ze szpinakiem i jarmużem, podawane z łososiem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Placki
100 gszpinaku (blanszowanego)
200 gjarmużu (blanszowanego)
100 głososia wędzonego
3 gałązkinatka pietruszki
2 ząbkiczosnku
100 gmąki ryżowej lub kokosowej
0,5 łyżeczkiproszku do pieczenia bez glutenu
4 szt.jajek
1 łyżkasoku z cytryny
1 szczyptasoli
1 szczyptapieprzu
1 pęczekkoperku

Zobacz produkty

Sposób przygotowania

Szpinak i jarmuż zblanszuj (krótko podgotuj) w osolonej wodzie, odcedź na sicie. Łososia pokrój, pietruszkę posiekaj, czosnek obierz.
Przełóż do miski szpinak i jarmuż, dodaj mąkę, proszek do pieczenia bez glutenu, jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, pieprz. Wymieszaj . Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodaj trochę mąki.
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawaj z łososiem i koperkiem.