PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Wodne lody pomarańczowe

Pyszne lody z soku pomarańczowego

o 5 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Wodne lody pomarańczowe

Składniki:

1000 g pomarańczy
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyj i sparz, przekrój na połowę i wyciśnij sok. Do przygotowanych foremek do domowych lodów, przelej sok pomarańczowy i umieść patyczki. Następnie włóż foremki do zamrażalnika i zostaw do całkowitego zamrożenia (najlepiej na 24 h). Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, odetnij górę torebki. Dobrze zmrożone lody wyjmij z foremek i zanurz do połowy w polewie, a następnie szybko udekoruj posypką. Polewa zastyga na zmrożonych lodach bardzo szybko, więc musimy się śpieszyć, aby użyć posypki. Lody są odrazu gotowe do podania.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wodne lody pomarańczowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1143kJ
273kcal
486kJ
116kcal
Tłuszcz 9.58g 4.06g
Węglowodany 46.74g 19.81g
Białko 2.88g 1.22g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej