PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Wodne lody pomarańczowe

Pyszne lody z soku pomarańczowego

ok. 5 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Wodne lody pomarańczowe

Składniki:

1000 g pomarańczy
1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyj i sparz, przekrój na połowę i wyciśnij sok. Do przygotowanych foremek do domowych lodów, przelej sok pomarańczowy i umieść patyczki. Następnie włóż foremki do zamrażalnika i zostaw do całkowitego zamrożenia (najlepiej na 24 h). Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, odetnij górę torebki. Dobrze zmrożone lody wyjmij z foremek i zanurz do połowy w polewie, a następnie szybko udekoruj posypką. Polewa zastyga na zmrożonych lodach bardzo szybko, więc musimy się śpieszyć, aby użyć posypki. Lody są odrazu gotowe do podania.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wodne lody pomarańczowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1143 kJ
273 kcal
486 kJ
116 kcal
Tłuszcz 9.58 g 4.06 g
Węglowodany 46.74 g 19.81 g
Białko 2.88 g 1.22 g