Tort z perełkami

Tort połyskujący złotem i gwiazdami

ok. 10 - 12 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tort z perełkami

Ciasto:

1 opak. Biszkoptu Dr. Oetkera
4 szt. jajek
3 łyżki wody

Poncz:

1 szt. cytryny (sok z 1 cytryny)
2 łyżki cukru
125 ml wody

Przełożenie tortu:

1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
300 ml mleka
100 g masła
280 g dżemu truskawkowego, niskosłodzonego

Do dekoracji:

3 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
9 łyżeczek wody
3 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera
1 opak. Gwiazdek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania biszkoptu wsypać do miski, dodać jajka i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Pieczenie

Ciasto nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (o średnicy 24 cm). Wstawić do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 45 - 50 min.

10 minut po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 3 warstwy. Nasączyć przygotowanym ponczem.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlać 300 ml zimnego mleka. Zawartość opakowania kremu wsypać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksować przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

Na talerzu do tortów ułożyć jedną warstwę biszkoptu, posmarować dżemem oraz cienką warstwą kremu. Następnie ułożyć kolejny blat biszkoptu, również posmarować dżemem i warstwą kremu. Na wierzch położyć trzeci blat biszkoptu.

4

Dekorowanie

Do miski wsypać zawartość opakowania lukru, dodać 9 łyżeczek gorącej wody i energicznie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Lukrem posmarować wierzch i bok ciasta. Bok biszkoptu obsypać perełkami złotymi. Na wierzchu ułożyć czekoladowe gwiazdki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tort z perełkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2177 kJ
520 kcal
1076 kJ
257 kcal
Tłuszcz 13.84 g 6.85 g
Węglowodany 92.59 g 45.84 g
Białko 6.65 g 3.29 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.