Tort Boisko

Dla wszystkich kibiców piłki nożnej :)

ok. 12 - 15 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Tort Boisko

Ciasto:

200 g masła
1 opak. Ciasta czekoladowego XXL Dr. Oetkera
4 szt. jajek
200 ml wody
100 g serka mascarpone

Do dekoracji:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera
1 opak. posypki cukrowej
2 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
100 g wiórków kokosowych
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 32 x 21 cm wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. W garnku rozpuść tłuszcz i odstaw do wystygnięcia. Do miski wsyp zawartość opakowania ciasta, dodaj jajka, tłuszcz i wodę. Wszystko razem wymieszaj na jednolitą masę. Gotową masę przełóż do przygotowanej blaszki.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.

Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.

3

Piłka

Zetnij wierzch tortu tak, by go wyrównać. Małą miseczkę o śr. ok. 12 cm i głębokości 5 cm wyłóż folią spożywczą. Ścięty wierzch rozkrusz rękoma na drobny piasek (powinniśmy uzyskać ok. 400 g ciasta) dodaj serek mascarpone i zagnieć jednolite ciasto. Masę włóż do wcześniej przygotowanej miseczki i wstawić do lodówki.

4

Krem

Do miski wlej mocno schłodzone mleko. Dodaj Krem do torów i ciast o smaku czekoladowym, ubijaj aż powstanie jednolity, puszysty krem. Ciasto przekrój na dwa blaty. Przełóż wcześniej przygotowanym kremem. Wierzch i boki ciasta posmaruj kremem. Boki obsyp płatkami czekoladowymi. Wiórki kokosowe wsyp do foliowego woreczka, dodać ½ opakowania barwnika zielonego, woreczek zwiąż i ugniataj aż wiórki będą zielone. Wierzch tortu posyp zabarwionymi wiórkami kokosowymi.

5

Dekorowanie

Na kokosowej trawie wyrysuj białym pisakiem cukrowym linie boiska. W gorącej wodzie rozgrzej dwa opakowania polewy gotowej białej. Z lodówki wyjmij miseczkę z ciastem. Ciasto wyłóż na kratkę i polej polewą. Gdy pierwsza warstwa zastygnie polej piłkę drugą warstwą polewy. Czerwonym Pisakiem cukrowym na zastygniętej polewie narysuj wzór z piłki nożnej. Gotową piłkę ułóż na środku boiska.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tort Boisko

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2512 kJ
600 kcal
1436 kJ
343 kcal
Tłuszcz 32.82 g 18.75 g
Węglowodany 71.54 g 40.88 g
Białko 6.29 g 3.59 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.