PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Świąteczne Makaroniki z cukrem błyszczącym

Makaroniki z różnymi dodatkami

o 12 - 15 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Świąteczne Makaroniki z cukrem błyszczącym

Ciasto:

3 szt. białka
200 g cukru
2 łyżeczki Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
10 kropli Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
250 g migdałów (drobno posiekanych)

Do dekoracji:

1 opak. Małej Księżniczki Dr. Oetkera
30 g migdałów (słupków)
30 g orzechów pistacjowych (posiekanych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym w naczyniu ustawionym nad parą do momentu, aż piana będzie sztywna, wymieszać z aromatem i migdałami. Masę nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą 2 łyżeczek. Posypać migdałami, pisatcjami oraz cukrem błyszczącym.

2

Pieczenie

Makaroniki wstawić do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  150 °C

Piekarnik elektryczny:  150 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Świąteczne Makaroniki z cukrem błyszczącym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 988kJ
236kcal
1800kJ
430kcal
Tłuszcz 13.14g 23.89g
Węglowodany 26.87g 48.86g
Białko 5.71g 10.37g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej