PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernikowy deser z owocami lata

Sernik na zimno w postaci deseru

8 porcje (po 200 ml)

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernikowy deser z owocami lata

Galaretka:

1 opak. Galaretki o smaku malinowym Dr. Oetkera
400 ml wody (wrzącej)

Warstwa sernikowa:

1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
600 ml mleka schłodzonego
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

Do dekoracji:

200 g malin
200 g borówek amerykańskich
100 g porzeczek czerwonych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuść i dokładnie wymieszaj do jej rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aż zacznie nabierać żelowej konsystencji.

2

Warstwa sernikowa

Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Gotową masę sernikową rozłóż równomiernie w pucharkach, wyłóż na nią owoce i wstaw do lodówki.

3

Dekorowanie

Tężejącą galaretką zalej owoce i odstaw do lodówki na ok. 1 h do stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernikowy deser z owocami lata

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1235 kJ
295 kcal
490 kJ
117 kcal
Tłuszcz 13.77 g 5.44 g
Węglowodany 37.95 g 15.00 g
Białko 8.17 g 3.23 g