PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Placuszki serowe z budyniem i bananami

Placki z twarogiem i budyniem śmietankowym

o 20 sztuk

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Placuszki serowe z budyniem i bananami

Składniki:

200 g twarogu
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 szt. jajek
1 szt. bananów

Do deseru:

100 g truskawek
50 g miodu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Rozgrzej patelnię, masę serową nakładaj łyżką i smaż na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Trsukawki umyj, odszypułkuj i pokrój na kawałki. Przed podaniem placuszki polej miodem i udekoruj truskawkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Placuszki serowe z budyniem i bananami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 176kJ
42kcal
582kJ
139kcal
Tłuszcz 0.56g 1.87g
Węglowodany 7.21g 24.02g
Białko 2.76g 9.19g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej