PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Placuszki serowe z budyniem i bananami

Placki z twarogiem i budyniem śmietankowym

ok. 20 sztuk

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Placuszki serowe z budyniem i bananami

Składniki:

200 g twarogu
1 opak. Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera
20 g cukru lub cukru trzcinowego
1 szt. jajek
1 szt. bananów

Do deseru:

100 g truskawek
50 g miodu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Rozgrzej patelnię, masę serową nakładaj łyżką i smaż na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Trsukawki umyj, odszypułkuj i pokrój na kawałki. Przed podaniem placuszki polej miodem i udekoruj truskawkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Placuszki serowe z budyniem i bananami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 167 kJ
40 kcal
565 kJ
135 kcal
Tłuszcz 0.56 g 1.88 g
Węglowodany 6.90 g 23.00 g
Białko 2.78 g 9.27 g