PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Placuszki serowe z budyniem i bananami

Placki z twarogiem i budyniem śmietankowym

ok. 20 sztuk

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Placuszki serowe z budyniem i bananami

Składniki:

200 g twarogu
1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 szt. jajek
1 szt. bananów

Do deseru:

100 g truskawek
50 g miodu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Rozgrzej patelnię, masę serową nakładaj łyżką i smaż na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Trsukawki umyj, odszypułkuj i pokrój na kawałki. Przed podaniem placuszki polej miodem i udekoruj truskawkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Placuszki serowe z budyniem i bananami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 176 kJ
42 kcal
582 kJ
139 kcal
Tłuszcz 0.56 g 1.87 g
Węglowodany 7.21 g 24.02 g
Białko 2.76 g 9.19 g