PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Piszingerowe lody

Chrupiące wafle z pyszną polewą i dżemem porzeczkowym oraz kwaśną posypką

o 12 - 16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Piszingerowe lody

Piszinger:

1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
6 - 8 szt. wafli okrągłych o śr. 21 cm
1 słoik dżemu z czarnych porzeczek

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Wafle posmaruj polewą na zmianę z dżemem porzeczkowym i układaj jeden na drugim. Przygotowane warstwy podziel na trójkąty.

2

Dekorowanie

Lukry rozpuść w kąpieli wodnej. Waflowe trójkąty udekoruj lukrem białym, odstaw do zastygnięcia. Nastepnie lukrem różowym. Zanim polewa zastygnie udekoruj posypką. Odstaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Piszingerowe lody

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 800kJ
191kcal
1403kJ
335kcal
Tłuszcz 3.97g 6.96g
Węglowodany 36.00g 63.17g
Białko 1.65g 2.90g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej