PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Piszingerowe lody

Chrupiące wafle z pyszną polewą i dżemem porzeczkowym oraz kwaśną posypką

ok. 12 - 16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Piszingerowe lody

Piszinger:

1 opak. Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
6 - 8 szt. wafli okrągłych o śr. 21 cm
1 słoik dżemu z czarnych porzeczek

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Wafle posmaruj polewą na zmianę z dżemem porzeczkowym i układaj jeden na drugim. Przygotowane warstwy podziel na trójkąty.

2

Dekorowanie

Lukry rozpuść w kąpieli wodnej. Waflowe trójkąty udekoruj lukrem białym, odstaw do zastygnięcia. Nastepnie lukrem różowym. Zanim polewa zastygnie udekoruj posypką. Odstaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Piszingerowe lody

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 800 kJ
191 kcal
1403 kJ
335 kcal
Tłuszcz 3.97 g 6.96 g
Węglowodany 36.00 g 63.17 g
Białko 1.65 g 2.90 g