PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Pierniczki - Gwiazdkowe Talarki

Pierniczki - gwiazdkowe talarki z polewą oraz gwiazdami z czekolady

ok. 70 sztuk

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Pierniczki - Gwiazdkowe Talarki

Składniki:

1 opak. Pierniczków Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)
1 szt. jajek

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera
3 opak. Gwiazdek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 30 min. do zamrażalnika.

Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj ciasteczka za pomocą foremek. Ciasteczka rozłóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia.

2

Pieczenie

Blachę z pierniczkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 10 min.

Upieczone pierniczki wyjmij z piekarnika i wystudź.

3

Dekorowanie

Polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Polewy rozlej na środki ciasteczek. Następnie umieść na nich czekoladowe gwiazdy lekko dociskając. Na deserowej polewie białe gwiazdy na białej polewie gwiazdy deserowe. Szczyty ramion gwiazd udekoruj złotymi perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Pierniczki - Gwiazdkowe Talarki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 230 kJ
55 kcal
1922 kJ
459 kcal
Tłuszcz 2.83 g 23.59 g
Węglowodany 6.84 g 57.03 g
Białko 0.52 g 4.37 g