PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Owocowy sorbet z czereśnią

Sorbet z masą śmietanową Dr. Oetkera

ok. 4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Owocowy sorbet z czereśnią

Składniki:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
1 opak. sorbetu z czarnych porzeczek
1 opak. sorbetu z mango
1 opak. sorbetu z truskawek
1 opak. Posypki cukrowej Dr. Oetkera
4 szt. czereśni

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia składników. Gotową masę odstaw do lodówki na ok. 10 minut.

Do papierowych kubeczków (o pojemności ok. 200 ml) nałóż łyżką do lodów na jedną porcję: dwie gałki sorbetu z porzeczki, jedną gałkę mango i jedną gałkę truskawkową.

Na przygotowane gałki sorbetu w kubeczkach nałóż masę śmietanową. Na koniec udekoruj posypką i umytymi czereśniami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Owocowy sorbet z czereśnią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 3944 kJ
942 kcal
724 kJ
173 kcal
Tłuszcz 38.01 g 6.96 g
Węglowodany 143.91 g 26.36 g
Białko 4.17 g 0.76 g