Flag

Naleśniki ruloniki z budyniem i bananem

ok. 15 sztuk
Łatwy
40 min
Smaczne nalesniki z budyniem czekoladowym i bananami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
500 mlmleka
300 gmąki
2 szt.jajek
1 szczyptasoli
Nadzienie
400 mlmleka
1 opak.Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
3 szt.bananów
30 gcukru lub cukru trzcinowego
Do dekoracji
1 opak.Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
100 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
Picture - Sosu o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Do miski przelej mleko, przesiej mąkę. Dodaj jajka i szczyptę soli. Wszystkie składniki zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans. Rozgrzej patelnię. Pędzelkiem rozsmaruj niewielka ilość oleju. Smaż do momentu lekkiego zrumienienia z obu stron.

2

Nadzienie

Do naczynia wlej ok. 150 ml mleka i wymieszaj w nim budyń. Pozostałą część zagotuj z cukrem, pod koniec wlej wymieszany budyń i mieszaj energicznie rózgą do momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Ciepłym budyniem smaruj naleśniki, a na nim rozłóż rząd plasterków banana. Naleśniki zawijaj w rulon.

3

Dekorowanie

Nalesniki polej sosem czekoladowym i udekoruj dodatkowo malinami.