PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Myszki cukrowe

Małe myszki z lukru plastycznego

o 10 sztuk

łatwe 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Myszki cukrowe

Składniki:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Z lukru zrób 10 dużych kulek (na tułów) i 20 małych kuleczek (na ogonki i uszy). Z dużych kulek utwórz stożki i zrób w nich zagłębienia na oczy. 10 małych kuleczek przedziel na pół i uformuj z nich uszy, przyczep do każdej myszki parę uszu. Z pozostałych kuleczek zrób myszkom ogonki. Czerwonym pisakiem cukrowym zrób myszkom oczy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Myszki cukrowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 536kJ
128kcal
1629kJ
389kcal
Tłuszcz 1.42g 4.31g
Węglowodany 28.59g 86.63g
Białko 0g 0g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej