PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Myszki cukrowe

Małe myszki z lukru plastycznego

ok. 10 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Myszki cukrowe

Składniki:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Z lukru zrób 10 dużych kulek (na tułów) i 20 małych kuleczek (na ogonki i uszy). Z dużych kulek utwórz stożki i zrób w nich zagłębienia na oczy. 10 małych kuleczek przedziel na pół i uformuj z nich uszy, przyczep do każdej myszki parę uszu. Z pozostałych kuleczek zrób myszkom ogonki. Czerwonym pisakiem cukrowym zrób myszkom oczy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Myszki cukrowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 536 kJ
128 kcal
1629 kJ
389 kcal
Tłuszcz 1.42 g 4.31 g
Węglowodany 28.59 g 86.63 g
Białko 0 g 0 g