PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini serniczki z motylkiem

Deser z Sernikiem na zimno Dr. Oetkera

6 - 8 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini serniczki z motylkiem

Do deseru:

500 ml wody
1 opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
1 opak. biszkoptów
600 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
150 g jogurtu naturalnego 2% tł. (schłodzonego)
250 ml wody (schłodzonej)
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Motylków z czekolady mlecznej i białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i odstaw do wystygnięcia. Do każdego słoiczka włóż na dno pokruszone biszkopty. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Masę sernikową rozłóż równomiernie w słoiczkach. Na masę sernikową wylej tężejącą galaretkę i wstaw do lodówki do zastygnięcia galaretki. Do wysokiego naczynia wlej jogurt i wodę, następnie mieszaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość opakowania z kremem. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksuj na najniższych obrotach 3 minuty. Gotowy krem przełóż do worka cukierniczego i udekoruj desery rozetkami z kremu. Dodatkowo desery ozdób przed podaniem czekoladowymi motylkami i perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini serniczki z motylkiem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1897 kJ
453 kcal
620 kJ
148 kcal
Tłuszcz 12.00 g 3.92 g
Węglowodany 73.87 g 24.14 g
Białko 11.64 g 3.80 g