PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini galaretki na słodko - diamenty prosiaczka

Małe galaretki o smaku malinowym i cytrynowym

ok. 6 - 8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini galaretki na słodko - diamenty prosiaczka

Galaretki:

1 opak. Galaretki o smaku malinowym Dr. Oetkera
1 opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
800 ml wody

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić, każdą w 400 ml wrzącej wody, wylać je do płaskich naczyń. Wystudzone wstawić do lodówki, aby stężały. Zastygnięte galaretki pokroić ostrym nożem w małe kostki o wymiarach 1 x 1 cm lub przemieszać łyżką. Wszystkie diamenty przełożyć do większego naczynia i delikatnie wymieszać.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini galaretki na słodko - diamenty prosiaczka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 360 kJ
86 kcal
264 kJ
63 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
Węglowodany 18.18 g 13.37 g
Białko 2.72 g 2.00 g