PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini babeczki walentynkowe

Połączenie smak czekolady i pysznej masy śmietanowej truskawkowej

24 porcje

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Mini babeczki walentynkowe

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady
1 szt. jajek
50 ml wody
100 ml oleju

Masa śmietanowa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej truskawkowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Małej Księżniczki Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania Mini Babeczek

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 - 17 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Masa śmietanowa

Schłodzoną, słodką śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania wsyp masę śmietanową, delikatnie i dokładnie połącz składniki. Masę wyporcjuj na wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z odciętym rogiem.

5

Dekorowanie

Babeczki udekoruj przed podaniem posypkami Małej Księżniczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini babeczki walentynkowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 699kJ
167kcal
1491kJ
356kcal
Tłuszcz 11.31g 24.06g
Węglowodany 0g 0g
Białko 0g 0g