PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Malinowy torcik bezowy

Bezy z masą malinową, borówkami i malinami

ok. 10 - 16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Malinowy torcik bezowy

Ciasto:

350 g bezików
500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera

Do dekoracji:

250 g borówek amerykańskich
500 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż warstwą bezików. Na dnie tortownicy ułóż ściśle pierwszą warstwę bezy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na bezy, a na niej ułóż kolejną warstwę bezy. Bezy przykryj masą śmietanową.

2

Do dekoracji

Bezę udekoruj borowkami i malinami. Torcik włóż do lodówki na 1 h do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Malinowy torcik bezowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 971 kJ
232 kcal
745 kJ
178 kcal
Tłuszcz 11.82 g 9.10 g
Węglowodany 31.20 g 24.00 g
Białko 2.55 g 1.96 g