PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Malinowy torcik bezowy

Bezy z masą malinową, borówkami i malinami

o 10 - 16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Malinowy torcik bezowy

Ciasto:

350 g bezików
500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera

Do dekoracji:

250 g borówek amerykańskich
500 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż warstwą bezików. Na dnie tortownicy ułóż ściśle pierwszą warstwę bezy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na bezy, a na niej ułóż kolejną warstwę bezy. Bezy przykryj masą śmietanową.

2

Do dekoracji

Bezę udekoruj borowkami i malinami. Torcik włóż do lodówki na 1 h do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Malinowy torcik bezowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 971kJ
232kcal
745kJ
178kcal
Tłuszcz 11.82g 9.10g
Węglowodany 31.20g 24.00g
Białko 2.55g 1.96g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej