PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Królewna Śnieżka

Babeczki - piękne i delikatne jak płatek śniegu

12 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Królewna Śnieżka

Składniki:

1 opak. Babeczek jogurtowych z konfiturą malinową Dr. Oetkera
3 szt. jajek
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.
100 ml oleju

Do dekoracji:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1 opak. Bożego Narodzenia dekoracji z czekolady Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustawić foremki.

2

Ciasto

Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jajka, jogurt i olej. Całość dokładnie wymieszać łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłożyć w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej). Naciąć rożek saszetki z konfiturą i wycisnąć z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłożyć resztę, przykrywając nim konfiturę.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstawić do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki ostudzić.

4

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsypać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach, do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskać na środek babeczek. Udekorować srebrnymi perełkami i ozdobami z czekolady na Boże Narodzenie.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Królewna Śnieżka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1252 kJ
299 kcal
1294 kJ
309 kcal
Tłuszcz 14.22 g 14.66 g
Węglowodany 37.69 g 38.86 g
Białko 4.91 g 5.06 g