PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Krem rumowo-waniliowy

Wykwintny deser budyniowo-czekoladowy z odrobiną rumu

o 4 - 6 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Krem rumowo-waniliowy

Składniki:

1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
500 ml mleka
2 łyżki cukru
4 łyżki rumu
250 ml śmietanki 30% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1 opak. Serduszek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlać ćwierć szklanki i rozmieszać w nim zawartość opakowania budyniu, dodając 2 łyżki cukru. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotować. Przełożyć do szklanej miski, nakryć szczelnie folią spożywczą i wystudzić. Zimny budyń wymieszać mikserem z 4 łyżkami rumu. Śmietankę ubić.

Deser porcjować warstwami: warstwę budyniu, posypki czekoladowej, bitej śmietany, ponownie budyń.

2

Dekorowanie

Wierzch deseru udekorować kleksem ubitej śmietany, posypać posypką czekoladową i serduszkami z ciemnej czekolady.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Krem rumowo-waniliowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1503kJ
359kcal
795kJ
190kcal
Tłuszcz 22.09g 11.69g
Węglowodany 34.35g 18.18g
Białko 5.72g 3.03g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!