Flag

Krem rumowo-waniliowy

ok. 4 - 6 porcji
Średni
40 min
Wykwintny deser budyniowo-czekoladowy z odrobiną rumu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
500 mlmleka
2 łyżkicukru
4 łyżkirumu
250 mlśmietanki 30% tł.
Do dekoracji
1 opak.Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z czekolady

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość opakowania budyniu, dodając 2 łyżki cukru. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Przełóż do szklanej miski, nakryj szczelnie folią spożywczą i wystudź. Zimny budyń wymieszaj mikserem z 4 łyżkami rumu. Śmietankę ubij.


Deser wyporcjuj warstwami: warstwę budyniu, posypki czekoladowej, bitej śmietany, ponownie budyń.

2

Dekorowanie

Wierzch deseru udekoruj kleksem ubitej śmietany, posyp posypką czekoladową i dekoracjami z czekolady.